Historien om Kaj Munk skal forankres og formidles

På Torvet i Maribo står en flot statue af Kaj Munk. Det gør den fordi, at det var i Maribo, at Kaj Munk blev født og voksede op, og hermed ligger der en unik mulighed for, at Lolland kan fortælle den vigtige historie om Kaj Munk, hans liv og hans tanker. Dette kunne bl.a. gøres gennem et Kaj Munk museum – måske som en del af Stiftsmuseet, hvor man kunne lave formidlingsarbejdet omkring Kaj Munks liv, bedrifter og gerninger.


Ved siden af statuen, på det forhenværende, nu nyrenoverede rådhus, er der en bar hvid væg. Denne væg kunne fint bruges til formidling og en guidning rundt i byen – og omegnen, bl.a. til kirkegården, hvor man kan finde spor efter Kaj Munk. Den guidede tur på oversigtsplanchen kan vise videre ud til Skovlænge, hvor Kaj Munk afholdt sin første prædiken og sådan kan vi blive ved med at lægge spor efter Kaj Munk ud på Lolland. Ud over dette har vi Nørregade Teateret, hvor det kunne være spændende om man der kunne opføre nogle af de teaterstykker, som Kaj Munk har skrevet – f.eks. Ordet.
Samfundet har stadig brug for personer som Kaj Munk, der tør fortælle højt om Guds kærlighed, demokratiets svaghed, diktaturets styrke og om det, at ofre sig selv i en større sags tjeneste. Kaj Munk blev skudt og dræbt af tyskerne den 4. januar 1944 i Hørbylunde Bakker, Jylland. (1898-1944) Lad os gribe en unik mulighed og få forankret og formidlet Kaj Munks historie til glæde for vores egn og dem, der gæster os.


Linda Sommer
Østervang 29, 4930 Maribo
&
Henrik Jacobsen
Søholtvej 55, 4930 Maribo
Konservative Lolland